Een bus huren in de regio Leeuwarden-Drachten-Heerenveen

Direkt by alle 100+ oansletten coachbedriuwen.

een bus huren

De historische hoofdstad is de stad van honderd namen. Leeuwarden, Liwwadden, Ljouwert, Lintwarde: het is het ideale uitgangspunt voor onvergetelijke reis door Friesland. Met een centrum dat nu nog het best bewaarde geheim van Nederland is, een toren die schever staat dan de toren in Pisa en bijzondere mensen die zich de pis niet lauw laten maken maar altijd in zijn voor een babbel en een biertje. 

Bus huren in Leeuwarden
Blokhuispoort voorheen gevangenis, nu museum.
Bus huren Drachten
De in het oog springende Carillon op 'de Dam'

Drachten is de hoofdplaats van de gemeente Smallingerland in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten noordoosten van Heerenveen en ten zuidoosten van Leeuwarden. Door Drachten loopt de Drachtstervaart. Drachten is heeft geen stadsrechten en is daarom een dorp. Ook wel vlekke genoemd.

Heerenveen ligt op iets meer dan een uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven  Amsterdam Airport Schiphol. Ook per trein kunt u Heerenveen goed bereiken. Lekker wandelen in het koninklijke bos Oranjewoud ten oosten van Heerenveen. Langs prachtige landgoederen met mooie parken en schitterende waterpartijen. Muziekliefhebber? Elk jaar is landgoed Oranjewoud de plek waar het Oranjewoud Festival plaats vindt, een bijzonder festival vol klassieke muziek, jazz en muziektheater.

Het huis van kampioenen, de kraamkamer van schaats­legen­den, de concertzaal van uitzinnige schaatsfans.